ترویج فرهنگ استفاده از اطلاعات پروژه های زیربنایی و تقویت شهروندان

hurmat
چهارشنبه ۱۳۹۸/۸/۲۲ - ۱۱:۳۶
image

برگزاری برنامه آموزشی شفافیت زیربنا در پوهنتون پولیتخنیک کابل

برنامه آموزشی شفافیت زیربنا روز سه شنبه 21 عقرب 1398 با حضور اساتید پوهنتون و اشتراک بیش از 600 محصل در تالار جمنازیوم پوهنتون پولیتخنیک کابل برگزار شد. پوهنوال محمد سعید کاکر ، رئیس پوهنتون پولیتخنیک کابل، دوکتور احمد جواد عثمانی ، معین مالی و اداری وزارت اقتصاد  و  سرپرست گروه نهاد های ذیدخل ابتکار شفافیت زیربناء افغانستان، اعضای گروه نهاد های ذیدخل کاست، صبغت الله کریمی رئیس دارالانشاء ملی ابتکار شفافیت زیربناء افغانستان و محصلین از پوهنځی های ساختمانی، ساختمان های ترانسپورتی، ساختمان های هایدروتخنیکی، جیولوجی و معدن، الکترومیخانیک، کمپیوتر ساینس، انجینری منابع آب و محیط زیست، اینجینری جیوماتیکی و کدستر و تکنالوژی کمیاوی در این برنامه حضور داشتند. این برنامه به تعقیب سایر برنامه های ابتکار شفافیت زیربناء افغانستان که در ولایت های کابل، بلخ، هرات و جلال آباد برگزار شده بود، دایر شد.

هدف از برگزاری این گردهمایی ، آگاهی دهی در مورد سیستم های نشر اطلاعات، اطلاعات پروژه های زیربنایی نشر شده و استفاده از این اطلاعات برای تحقیقات، سمینارها، پروژه های صنفی ونظارت از پروژه ها بود.

پوهنوال محمد سعید کاکر، رئیس پوهنتون پولیتخنیک کابل گفت : "نشر اطلاعات باعث می شود که اعتماد بین مردم و دولت افزایش یافته و مردم در تصمیم گیری های کلان مشارکت داشته باشند. شهروندان به عنوان مالکان اصلی پروژه های زیربنایی باید از اطلاعات نشر شده استفاده کنند و حکومت را در قبال ارایه زیربنای با کیفیت حسابده قرار بدهند. این رسالت شما محصلین و اینجینران است که برای توسعه زیربنا ها موضوع نظارت از پروژه ها را جدی بگیرید. باید گفت که  اطلاعات نشر شده منبع خوبی برای تحقیقات محصلین می باشد و امیدواریم که از این اطلاعات استفاده نمایند. "

محترم صبغت الله کریمی رئیس دارالانشای ملی کاست افزود " حکومت به تنهایی نمی تواند از عهده فراهم آوری خدمات زیربنایی و تحویل و تکمیل پروژه های موفق واقع شود. رشد و توسعه زیربنا شدیداً ایجاب مینماید تا مردم در پروسه ها دخیل و از پروژه های زیربنایی نظارت همه جانبه کنند.  تقویت شهروندان و دخیل سازی مردم در پروسه جزء اهداف کاست محسوب میگردد و ما درین راستا تلاش می نمایم تا اصلاحات قابل توجه ای در روند تطبیق پروژه ها اعمال شود."

دوکتور احمد جواد عثمانی ، معین مالی و اداری وزارت اقتصاد و سرپرست گروه نهادهای ذیدخل ابتکار شفافیت زیربنا افغانستان با اشاره به چالشهای اقتصادی و رابطه آن با بهبود زیربنا گفت:" توسعه زیربنا ها رابطه مستقیم با توسعه اقتصادی کشور دارد.  زیربنای با کیفیت تاثیرات قابل توجه ای در انکشاف کشور داشته و در  رشد همکاری های منطقه ای افغانستان موثر می باشد."

انجینر ولید هویدا عضو بورد انجمن انحینران افغانستان و عضو گروه نهاد های ذیدخل از ایجاد حس مالکیت در بین شهروندان سخن گفت و تاکید داشت که حس مالکیت نه تنها در بین شهروندان وجود داشته باشد بلکه انجینران کشور نیز باید با حس امانت داری در تطبیق پروژه های زیربنایی کار نمایند.

ترویج فرهنگ استفاده از اطلاعات پروژه های زیربنایی و تقویت شهروندان (محصلین) در نظارت از پروژه های از جمله فعالیت های اساسی ابتکار شفافیت زیربناء افغانستان شناخته می شود. این برنامه ها نه تنها باعث گسترش تحقیقات در بخش زیربنا شده بلکه تقاضا برای اصلاحات در نهادهای تدارکاتی نیز افزایش خواهد داد. در سال جاری ابتکار شفافیت زیربناء افغانستان برنامه های گوناگونی را در پوهنتون های کشور برگزار نموده و در نظر دارد تا این برنامه ها را در سال پیش رو نیز نه تنها در پوهنتون های کشور بلکه در بین شهروندان برگزار نماید.

تازه ترین اخبار

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۲۰ - ۹:۵۶
Background image

برگزاری برنامه‌ی آموزشی و تخصصی رهبری استراتیژیک و پالیسی‌سازی

ریاست پالیسی و استراتیژی اقتصادی وزارت اقتصاد با همکاری نهاد بین‌المللی CTB و سازمان خدماتی و مشورتی Nile Mars ISO، برنامه آموزشی «رهبری استراتیژیک و پالیسی‌سازی» را با حضور شماری از. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۳۰ - ۱۰:۲۰
Background image

نشست هماهنگی چارچوب انکشافی سال ۲۰۲۶ میلادی، سازمان ملل متحد در افغانستان در راستای تحقق اولویت‌ های راهبرد انکشافی افغانستان تحت ریاست الحاج قاری دین محمد " حنیف" وزیر اقتصاد برگذار گردید

دراین نشست، نماینده وزارت محترم امور  خارجه، ایندریکا راتواته، معاون نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، روسای دفاتر سازمان ملل متحد در افغانستان، نمایندگان اتحادیه. . .

دوشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۲۰ - ۱۱:۱۲
Background image

محترم الحاج قاری دین محمد "حنیف "وزیر اقتصاد، طی ملاقات شان، با شان کلاهان رئیس عمومی موسسه بین المللی ( CRS )  و هئیات همراه شان پیرامون تداوم کمک های بشری، پاسخگویی موثر به مشکلات معیشتی و ایجاد سهولت های لازم به عودت کنندگان صحبت نمودند

در این ملاقات که، حسن محمد المهدی رئیس منطقوی دفتر CRS برای آسیا و اروپا و خانم برانون مور، رئیس دفتر CRS در افغانسنتان نیز حضور داشتند، پیرامون فعالیت ها و عرضه خدمات بشری این نهاد در. . .

BACK TO NEWS